24.8.2016

Kissan vessa ja remppakuulumisia

Aloitetaan remppakuulumisista.
Vessa on käsienpesuallasta vaille valmis, ja ihana vessa onkin!
Kuvia valmiista vessasta pääsette tosin katselemaan joskus myöhemmin. Kävi nimittäin niin, että rempan yhteydessä tapahtui inhimillinen ja varsin ymmärrettävä virhe ja vietettyäni vasta yhden yön ja aamun kotona, jouduinkin palaamaan takaisin kissojen kanssa evakkoon. Asunnossani tapahtui vesivahinko, joka ulottuu vessan keskeisestä sijainnista johtuen alakerran joka huoneeseen. Olohuoneen, eteisen ja keittiön lattiat jouduttiin avaamaan ja nyt on viikko kuivatusta takana. Myös kellari sai vesivahingosta osakseen. Koko vahingon korjaamiseen arvioitu aika on n. 1-2kk. Mitäs edellisessä postauksessa mainitsin, että ei tässä vielä ole mitään kiirettä takaisin kotiin, kun viihdytään evakkolassa niin hyvin. :D


Kun minulla on nyt uusi ja hieno vessa, niin pitihän kissojen myös saada sellainen.
Kissanhiekka-astiat ovat pienessä vessassa hankalat ja aina siirreltävä suihkun alta pois, joten suunnittelinkin hiekkikselle uuden sijoituspaikan. Kissojen vessa tulee olemaan keittiössä ja uuden sijainnin myötä sen tulee olla myös siedettävän näköinen.

Löysin Tori.fi kautta tarkoitukseen sopivan ja kivan näköisen vanhan pikkukaapin.Kaapin toiseen kylkeen sahattiin sopivan kokoinen kulkuaukko.
Viilasin ja hioin aukon reunat tasaisiksi ja pesin sisäosat kauttaaltaan, jonka jälkeen päällystin sisustan dc-fix kontaktimuovilla. Kontakti helpottaa kaapin puhtaanapitoa.
Tigerista löytyi sopiva koukku oveen hiekkalapioita varten.


Söpö nuppi ovessa on Pompotista


Vessa otetaan käyttöön vasta kotiin palattuamme. Täytyy vielä katsoa jos kotoa löytyisi hiukan isompi hiekka-astia ja voisihan kaappiin vielä askarrella hyllynkin tarvikkeille.

Muutama kiva kirppislöytökin olisi esiteltävänä, mutta ehkä sitten seuraavassa postauksessa. :)


14 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea! Meilläkin kissanvessa vie vähän turhan paljon tilaa pienestä vessasta, joten täytyisi varmaan kehitellä meillekin vastaava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappasin idean jostain netin syövereistä, jossa näitä kissan vessoja oli tehty ainakin Ikea-kaappeihin.
   Odotan kovasti, että päästään testamaan vessaa käytännössä kun jossain vaiheessa muutetaan taas takaisin kotiin.

   Poista
 2. No nyt on kissoilla hieno vessa!

  VastaaPoista
 3. WAU!!
  Meitin Sulo on ottanut tuon kotipellon vessakseen, enään ei sisälle tee oikeastaan mitään tarpeita.. toki potta on olemassa varmuudeksi, mutta ei se sitä käytä kun ulkoilee niin paljon.. muuten nappaisin vastaavanlaisen toteutuksen mukaani..

  VastaaPoista
 4. No nyt on kyllä hieno vessa kisuleilla! Tosi hieno keksintö ja siivous helppoa, kun saa ovat auki!

  VastaaPoista
 5. Jotain vastaavaa olen minäkin suunnitellut. Tuossa enimmät hiekat ehtii jo rävistä kaapin sisäpuolelle pois lähtiessä, eikä pesuhuoneen märälle lattialle ja liiskaudu siihen. (Mirohiekka käytössä.)Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!
   Täytyy katsoa tarviiko vielä sitten lisätä kuramaton palanen suuaukon eteen. Sekin estäisi mahdollisen hiekan kulkeutumisen joka paikkaan.

   Poista
 6. Vau tää on kyllä maailman suloisin kissojen vessa! :) Huippu idea!

  VastaaPoista
 7. Tämä on todella kiva!

  Itse tuossa joskus keväällä muokkasin vanhasta puuarkusta kissoille vessan samalla idealla. Varastossa pitkään pyöri sellainen puinen, äärimmäisen ruma arkku, jolla ei tuntunut olevan mitään tarkoitusta. Kunnes sitten keksin, että siitä tulee mainio kissavessa! Siitä on blogissani kuvaakin jossain kevään postauksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkimassa ja oikein hieno kissanvessa löytyy teiltäkin!!! :)

   Poista