23.8.2014

Rakkaita esineitä-haaste

Siskoni Papatiti-blogista laittoi alulle uuden Rakkaita esineitä-haasteen ja haastoi tietenkin minutkin.
Olen keräilijä ja kiinnyn helposti tavaroihini ja minusta on lähes mahdoton ajatus luopua ylipäätään mistään, joten tämä haaste osoittautui yllättävän haastavaksi. Kovin oli vaikeaa valita lukuisista esineistäni juuri ne rakkaimmat, mutta päädyin nyt näihin seitsemään. Ensi viikolla listani saattaisi olla ihan toisenlainen.

Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:

Haasteen nimi on Rakkaita esineitä. Tarkoituksena on esitellä kodistaan 7 esinettä, jotka ovat syystä tai toisesta rakkaita ja joista ei haluaisi luopua. Jokaisesta esineestä tulee laittaa kuva ja kertoa lyhyehkö tarina, miksi juuri se esine on rakas. Muista laittaa haaste eteenpäin.


1. Sirius polkupyöräni

En omista ajokorttia, joten pyöräni on minulle se ainoa kulkuväline. En selviytyisi millään 5 km:n työmatkoistani tai kauppareissuistani ilman Siriusta. Sitä ei voi kutsua rakkaimmaksi, mutta minulle se on ihan välttämätön, joten otin sen siksi mukaan tähän haasteeseen.
Pyöräilen myös talvisin ja täytyy myöntää ettei viime talvena -20 asteen pakkasissa tullut muita pyöräilijöitä vastaan. :D
Sirius päätyi minulle ystäväni kautta, joka oli löytänyt sen jonkin vanhan tehtaan pihalta, jossa se oli seissyt vuosikausia. Saadessani sen, siinä kasvoi sympaattisesti sammalta etulokasuojassa, mutta harmikseni veljeni putsasi ne pois renkaan paikkauksen yhteydessä.
Minun käytössäni Sirius on ollut nyt noin 7-vuotta.
2. Ilmari Tapiovaaran Pirkka-pöytä

Pöytä päätyi meille eräästä Oululaisesta osto- ja myyntiliikkestä n. 15-vuotta sitten ja tämä on nyt kolmas koti johon se on seurannut mukana. Pöytä on jo kovin kulunut ja kolhuinen. Sen ääressä ruokaillaan, askarrellaan, pelaillaan ja se toimii kaikkien juhlien ja kissanristiäisten keskipisteenä.
3. Piilopaikka kannu ja vati

Nämä olen saanut siskoltani ja siskon lapsen isältä muutto- sekä remonttiavusta. Astiat ovat keittiössä aina esillä silmänilona ja käyttöön pääsevät joka kerta kun tulee vieraita.
4. Riikinkukko kulho

Kulho taitaa olla vannhempieni häälahja joskus 70-luvun alussa ja äitini antoi sen minulle jokunen vuosi sitten. Kulho muistuttaa minua lapsuudesta, joten on siksi yksi rakkaimmista esineistäni.
5. Rörstrand astiat

Nämäkin ovat olleet vanhempieni häälahjoja ja meillä oli näiden lisäksi vielä syviä lautasia, mutta ne ovat menneet aikojen saatossa rikki. Astiat olivat lapsuudessani arkikäytössä ja muistan kun olin teini-ikäinen ne olivat mielestäni kamalia. Myöhemmin kuitenkin oikein hinguin, että saisin astiat itselleni.
6. Rooms for kids- ja rooms for boys-kirjat

Pääsimme v. 2004 mukaan kahteen japanilaiseen sisustuskirjaan. Kirjat esittelevät lastenhuoneita ympäri maailmaa ja tyttäreni huone on Rooms for kids-kirjassa ja poikani huone Rooms for boys-kirjassa.
Lapsieni isän ystävä oli tuolloin naimisissa japanilaisen valokuvaajan kanssa, joka kysyi meitä kirjoihin mukaan. Kirjan tekstit ovat japaniksi, joten meille ei ole koskaan selvinnyt, mitä niissä lukee. :D
En tiedä saako noita kirjoja enää mistään, joten vaalin niitä huolella.7. "pikkukaappi"

Edesmennyt pappani on itse tehnyt tämän kaapin minulle v. 81. Kaappi on ollut alunperin puun värinen, mutta sittemmin olen maalaillut sen valkoiseksi ja vaihtanut vetimen. Se on kulkenut lapsuudenkodistani lähtien mukanani. Säilytin kaapissa nukenvaatteita ja myöhemmin se toimi yöpöytänä. Tyttäreni säilytti siinä lelujaan ja välillä se toimi jopa kesyrottiemme ruokakaappina. Nyt se on kellarissani vailla käyttötarkoitusta (kuvasin sen myös hämärässä kellarissa, joten siksi huono kuva), mutta en silti luopuisi siitä milloinkaan. Kaappia on aina kutsuttu "pikkukaapiksi".Haluan jakaa haasteen seuraaville blogeille:

Vaapukka
Syvältä
Herra Puukenkä ja Neiti Räsymatto
Kirpparikeijun kotona
Kissankulma


17 kommenttia:

 1. Kiitos ,tartunpa haasteeseen :D Miten sitä osaisi valita vain seitsemän...Sulla on ihanat aarteet kuvissa, pöytä erityisen ihana!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Tuo pirkka pöytä olisi ehdottomasti minunkin aarre!!!

  VastaaPoista
 3. Päädyin tänne Syvältä- blogista. Mukavaa lukea ja nähdä kuvia toisten rakkaista esineistä. Minäkin olin ennen kovin kiintynyt kodin irtaimistoon, mutta murron seurauksena menetin komerollisen armaita aarteitani... Kirpaisi kyllä mutta siitäkin pääsi yli :)

  http://thebernardandbianca.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Kivoja aarteita ja kiva haaste. Tuo pikkukaappi on tosi suloinen :) Hauskaa, että sullakin on ollut rottia! Ne on ihania ♡

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania aarteita! Tuo pöytä on aarre ja tuo papan tekemä kaappi.

  VastaaPoista
 6. Ihania aarteita sinulla. Tartun haasteeseen heti kun kaamea flunssani helpottaa. :)

  VastaaPoista
 7. Kiva haaste:) Mahtoi olla vaikeaa nimetä 7 esinettä?

  VastaaPoista
 8. Hauska haaste. Mun olisi myös aivan mahoton keksiä ne 7 rakkainta esinettä - huh. Mulla samaa vikaa, että kiinnyn ihan liikaa tavaroihini ja löytöihin. Mutta aivan ihania astioita sekä huonekaluja, en yhtään ihmettele, että ne on rakkaita.

  VastaaPoista
 9. Kiva kun tartuit haasteeseen! Moni sinun rakkaasta esineestäsi on minullekin varsin tuttu. :)

  VastaaPoista
 10. Nina: Valitseminen on tosiaan vaikeaa ja kun olin tehnyt tämän haasteen niin mieleen tuli ihan muita esineitä.

  Syvältä.Sanna: Kaikista muista huonekaluista voisin EHKÄ luopua, mutta Pirkka pöydästä en sitten millään. :)

  Bianca Bernard: Kiva että löysit tänne.
  Jo pelkkä ajatus murrosta saa karvat nousemaan pystyyn ja kylmän hien pintaan! Ihan kamalaa!!!

  Purppura: Rotat ovat kyllä lystikkäitä eläimiä. Meillä oli joskus enimmillään kymmenen rotan lauma ja pojilla oli jopa oma huone. Kävin niiden kanssa myös näyttelyissä. :)

  Irmastiina: Kiitos! :)

  Outi: Ei hoppua, parantele itseäsi rauhassa. :)

  mustakissa: Oli kyllä ihan älyttömän vaikeaa, kun aluksi mielessä oli varmaan seitsemänkymmentä esinettä.

  Tanni: Olen lohduttanut itseäni katsomalla himohamstraajat-ohjelmaa, että ehkä esineisiin kiintymiseni ei ole vielä lainkaan huolestuttavalla tasolla. :)

  Ninni: Haaste oli kiva. Pisti miettimään mistä olisi oikeasti valmis luopumaan.

  VastaaPoista
 11. Heippa Jaana :) Ihania tavaroita! Kuule voisitko laittaa osoitteesi minulle osoitteeseen retrokoti@gmail.com. Mulla olis sulle lähetettäväksi yksi juttu... :)

  VastaaPoista
 12. Hei!

  Ja kiitos ihanasta haasteesta! Jäänpä miettimään meidän kodin aarteita!

  Löytyykö sinun blogia Blogilistalta? En ole oikein koskaan oppinut käyttämään tuota Googlen lukijaraatia, vaan seuraan aina vanhanaikaisesti Blogilistan kautta.

  Huomasin sinun bannerissa Pietiläisen kirjan; mekin muuten ollaan siinä :)

  VastaaPoista
 13. Oranssi Omena: Hihii! Jännää!

  Kirpparikeiju: Minulle taas tuo blogilista ei ole tuttu, mutta täytyypä perehtyä siihen.
  On kyllä pakko saada tuo kirja itselleni!

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa, jos saisit sen lisättyä sinne :) Minusta sieltä on jostain syystä kaikista helpointa seurata blogeja.

  VastaaPoista
 15. Siellähän se näköjään jo olikin! Tadaa! Saatoin olla ensimmäinen klikkaaja! :)

  VastaaPoista
 16. Nuo Rörstrandit, itselläni on saman sarjan kannu, jota pitkään pyörittelin ja mietin, että pidänkö siitä vai en.
  Totesin muutaman viikon kuluttua, että pidän.
  Rörstrandilla on paljon "omanlaisiaan" astioita, tämä sarja yksi niistä tunnistettavista

  VastaaPoista