30.10.2016

Messuostoksia ja muutama muu kirppislöytö

Kuten viime postauksessani mainitsinkin, niin ostokseni Retro & Vintage + Design exposta olivat varsin maltillisia.
Ensimmäisenä mukaani tarttui Tamara Aladinin suunnittelema vihreä Carmen kääntömaljakko. Riihimäen lasi valmisti maljakoita, jotka toisin päin käännettynä toimivat kynttilänjalkoina, eri värisinä ja kokoisina vuosina 1972-76. Monikäyttöinen esine siis. Sininen maljakko puuttuisi vielä kokoelmistani. Sekä tietysti muut koot, mutta luulen että minun osaltani näiden maljakoiden keräily jää vain tuohon kokoon.
Samalta myyjältä ostin myös Aarikan sirottimen. Maljakko ja sirotin lähtivät tingattuun yhteishintaan 15€.

Seuraavaksi ostin iloisen värikkäältä Retrosiskon  osastolta kaksi kukallista juomalasia 4€ kappalehintaan. Oranssikukallinen lasi löytyi Romua & Romantiikkaa  putiikin osastolta kolmella eurolla.Viikon varrella paikallisilta kirppiksiltä löytyivät hauska Hangon leivinjauhe-purkki 2,80€
sekä Sarviksen kulho 3€. Noita Sarviksia oli muuten myynnissä messuilla kannellisina 25€ hintaan.
Leivinjauhepurkissa ohjeistetaan näin: "Teelusikallinen leivinjauhetta jauhokupillista kohti sekoitetaan huolellisesti minkä jälkeen muut aineet lisätään kylminä. Paistetaan heti tavallisessa uuninlämmössä."
Upean sininen hyväkuntoinen Finelin kulho löytyi myös kolmella eurolla.
Kotoa kuului myös hyviä uutisia! Vesivahingon kastelemat rakenteet ovat vihdoin kuivat ja ensi viikolla alkaa lattiaremontti. Remontin pitäisi valmistua marraskuun aikana, joten evakkoelämä alkaa olla loppusuoralla.

10 kommenttia:

 1. Tuo sininen kulho on ihana ja tosi edullisesti sen sait.

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit, miten ihanat lasit ♥ Mä tykkäisin kans tuollaisista, mutta olen niin onnettoman laiska tiskaan, että lasit varmaan jäisi käyttämättä =) Tosi hyvällä hinnalla sait tuon kääntömaljakon ja sihdin. Ihanaa kuulla, että muutkin tinkaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä ei löydy tiskikonetta, joten tiskaan kaiken käsin. Muuten jäisikin varmaan tuollaiset astiat käyttämättä.
   Joo, tinkaan silleen nätisti ja "kainostellen". :D Tykkään kirppismeiningistä jossa myyjä on itse paikalla niin hinnoista voi keskustella ja lisäksi saa tietää hiukan esineen tarinaa.

   Poista
 3. Kauniit ja hyvät löydöt olet tehnyt. Retrosiskon myynneissä minäkin olen piipahdellut ja nythän tuo ihana putiikki on meillä täällä Lahdessa. Iloisia odotuksia kotiin pääsyn johdosta ja mukavaa alkaa marraskuuta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia!
   Olisikin tarkoitus joskus lähteä Lahteen ja vierailla Retrosiskon putiikissa ja muillakin kirppiksillä. :)

   Poista
 4. Kivat ja kohtuuhintaiset messuhankinnat! Nuo kirppislöydöt ovat aivan omaa luokkaansa, mahtavat!

  VastaaPoista
 5. Oi, muistan nuo Aarikan sirottimet. Meillä taitaa äidillä olla ne vieläkin. Ihania retroastioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!
   Aarikan sirottimet ovat kyllä ihania. Samoin peltipurkit. Aarikan uudempi tuotanto ei kyllä sykähdytä minua kovinkaan paljon.

   Poista