15.5.2016

Vaatepostaus

Siivosin jokin aika sitten vaatehuoneeni ja oikein hämmästyin itsekin miten vähän olen viime vuosien aikana ostanut vaatteita uutena (lukuunottamatta alusvaatteita ja sukkia).

Pukeutumistyylini on muokkautunut aina vain mukavammaksi ja käytänkin pääasiassa legginsejä sekä mekkoja ja tunikoita. Värikkyys ja kivat kuosit ovat aina plussaa.
Parin vuoden aikana uutena ostamani vaatteet löytyvät seuraavilta kotimaisilta yrityksiltä:

Verson Puoti (klik)

"Verson Puoti on kankaita ja lastenvaatteita sekä aikuisten vaatteita valmistava yritys.
Avainsanoja tuotteillemme ovat laatu, näyttävä värikkyys ja persoonallisuus menneitä vuosikymmeniä kunnioittaen."
Iloinen Kettuliini (klik)

"ILOinen KettuLiini on pieni Koti- ja verkkokauppa jota pyörittää Susan Ruokolainen. Suunnittelen ja ompelen kaikki kaupan vaatteet itse. Ompelusten kankaat on pesty kertaalleen ennen ompelua, jotta valmiina vaatteena kutistuminen olisi mahdollisimman vähäistä. Aikuisten ja lasten vaatteiden lisäksi myyn myös kankaita ja resoreita. Kauppani tarkoitus on tuoda iloa ja väriä ihmisten
arkeen."
Nosh (klik)

"Nosh Company Oy on laadukkaita vauvojen-, lasten- ja naistenvaatteita sekä kankaita suunnitteleva suomalainen yritys. Korkealaatuiset, sertifioidusta luomupuuvillasta valmistetut tuotteemme tunnetaan NOSH tuotemerkistä. Valmiilla tuotteillamme on Öko-Tex Standard 100 -sertifiointi ja ne kantavat ylpeänä turvallinen tekstiili -merkintää. Sertifiointi kattaa myös neuloksen värjäyksen, printtien painatuksen sekä vaatteiden lisämateriaalit kuten painonapit ja vetoketjut."Silverjungle (klik)

"Suomalainen silverjungle-merkki tarjoaa korkealaatuisia lasten vaatteita & asusteita, jotka on suunniteltu pitäen mielessä maailman tärkein ja inspiroivin asia – lapset.
Mallisto on suunniteltu vauvoille ja lapsille – tarjolla on kokoja pienestä vauvasta aina koululaiseen asti (suurin koko 146/152). Koot vaihtelevat tuotteittain. Lisäksi mallistostamme löytyy naisten vaatteita, koot XS–XL.
Ideologianamme ja tavoitteenamme on tarjota korkealaatuisia vaatteita ja asusteita, jotka täyttävät meille tärkeät ekologiset ja eettiset vaatimukset. Varmistamme henkilökohtaisesti auditointi- ja sertifiointijärjestelmien avulla, ettei yksikään tehtaistamme käytä lapsityövoimaa ja että kaikki tehtaamme tarjoavat työntekijöilleen kunnolliset työskentelyolosuhteet."
Kaikki tuotteemme ovat Global Organic Textiles -standardit täyttäviä ja/tai Ökotex-sertifioituja."
Kaikki muut vaatteeni olen ostanut kirppiksiltä ja pari merkkiä vie selkeästi eniten vaatehuoneessani hylly- sekä tankotilaa,


NansoMarimekkoLoput kirppistellyistä vaatteistani ovat sekalaisia merkkejä, joukosta löytyy myös pari kappaletta halpisketjujen tuotantoa. Vaatteet ovat päätyneetkin kaappiini lähinnä hauskojen kuosien takia.
Lisäksi hyllyiltä löytyy yksivärisiä trikoopaitoja ja legginsejä joita en viitsinyt alkaa kuvaamaan.


5 kommenttia: