26.12.2015

Joululahjoja 1: Minulta muille

Niin se aatto sujahti ohitse mukavissa merkeissä. Hyvää ruokaa, rentoa meininkiä ja mikä parasta, perheen kanssa yhdessäoloa.

Meillä on ollut äidin ja sisarusten kanssa perinteenä tehdä ainakin osa lahjoista itse. Tänä vuonna minä tein seuraavanlaisia lahjoja:


Kerrosvadit Darwi massasta

Tilasin askartelukaupasta väliosat kerrosvateihin ja lautaset muovailin itsestään kovettuvasta Darwi massasta. Kuviot lautasiin painoin pitsiliinalla, joka on jo melkein kyllästymiseen asti käytetty menetelmä, mutta tuleehan siitä vaan niin kaunis kuvio. Käsittelin lautaset vernissalla, jolloin pintaan tuli posliinimainen kiilto ja lautaset kestävät kostealla pyyhinnän.


Alin lautanen kiinnitettiin ruuvilla välikappaleeseen ja huomasin että eihän vati pysy suorassa, vaan keikkui ruuvinkannan varassa, Oli siis keksittävä "jalusta" lautaselle ja sellainen syntyikin pienestä metallisesta leivosvuoasta, johon tein reiän keskelle ruuvia varten.Kaakaokupposet kettukaulureineen

Tein askarteluhuovasta ketut mukien ympärille. Idea löytyi Pinterestistä. Kettujen ääriviivat ompelin koneella ja yksityiskohdat kirjoin käsin. Ketut saa kiinnitettyä näppärästi neppareilla.
Mukit sisälsivät kaakaojauhepussin ja piparminttukepin lisäksi suklaalusikat. Lusikat keräilin kirppareilta ja koristelin pienillä askartelutimanteilla.


Yksi siskoista sai hiukan erilaisen mukin, koska arvelin ettei hän niin välitä kettuteemasta. Pikkusiskon mukissa loikkiikin peura, jonka kirjailin käsin.


Joulukoristeet

Siskojen ipanoille annan joka joulu muiden lahjojen lisäksi itse tekemäni joulukoristeet. Kettuteemalla jatketaan edelleen, joten pirpanat saivat huovasta ommellut ketut. Idea myös näihin pikkukettuihin löytyi Pinterestistä.
5 kommenttia:

 1. Itse olen kovasti ihastunut kettujuttuihin. Kivat mukinsuojukset. pitääkin laittaa tämä muistiin ensi joulua silmälläpitäen :)

  VastaaPoista
 2. Upeat kerrosvadit ja kettujutut on niin ihania!

  VastaaPoista
 3. Oi, olet kyllä tehnyt aivan ihania lahjoja <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat kerrosvadit!Jaana oot niin taitava!

  VastaaPoista