13.12.2012

Joulun odotusta

Viimeiset päivät ovat kuluneet joululahjoja askarrellessa. Tänäkin jouluna annamme siskojen ja äidin kanssa itsetehtyjä lahjoja. Minun tekisi kovasti mieli esitellä aikaansaannoksiani täällä, mutta kun tiedän ainakin siskojen käyvän kurkkimassa blogiani, niin näytän tekeleeni täällä vasta joulun jälkeen.

Meillä ei ole ollut koskaan joulukuusta, koska vietämme joulua aina äitini luona, joten kuusen hankkiminen tuntuu jotenkin turhalta. Sen sijaan olen usein laittanut joulurisuja esille. Tänä vuonna risuni on piristetty villalankaa oksien ympäri kieputtamalla. Muutama pallo ja sieni oksille roikkumaan ja siinä on meidän joulupuumme.
Pöytä sai jouluisemman ilmeen kirppikseltä löytämälläni liinalla sekä sydänastioilla ja -tarjottimilla.
Ostin myös viimeksi Ikeassa käydessäni lampaantaljan ajatellen, että siinäpä kissoille ihana nukkumapaikka. Kissat olivat täysin eri mieltä. Aluksi talja oli hiukan pelottava, sen jälkeen sitä on yritetty tappaa puremalla, repimällä karvoja, kynsimällä ja ruoputtamalla. Höykytyksen jälkeen taljaa on kovasti nuoltu ja pesty, mutta ei se siltikään kelpaa nukkumapaikaksi. Takan päällä on huomattavasti mukavampi nauttia lämmöstä.6 kommenttia:

 1. Haha, meidänkin koira oli aluksi sitä mieltä, että lampaantalja on selkeästi uhka perheen turvallisuudelle. Saas kattoo miten käy jos tuon vielä häräntaljan varastosta joskus sisälle ;)

  VastaaPoista
 2. Meijän kissa yritti tappaa säkkituolin. Ja onnistuikin. Se pelkäs sitä säkkiä aina jos joku oli samassa huoneessa (jos siihen istu niin se piti pelottavvaa ääntä). Jos se oli kahdestaan huoneessa sen säkin kans, niin se kävi aina sen kimppuun. Piti lopulta heittää se pois kun siinä ei pysyny ennää ne styroksit sisällä.

  VastaaPoista
 3. Voi talja parka :)Kissat kyllä aina valitsee itse nukkuma paikkansa, on huomattu...Joskus saattavat hyväksyä kyllä jonkun korin tai peiton mitä tarjoaa :)

  VastaaPoista
 4. Kisulit tappoivat taljan, kun luulivat, että mikä otus se tänne muutti... lämmin nukkumapaikka niillä ainakin on...:)

  VastaaPoista
 5. Lievestuore As: :D Kuvittelin jo mielessäni hurjaa taistoa häräntaljan kanssa.

  Maija: No onhan kahiseva säkkituoli pelottava! Kissa on mahtanut saada melkoisen sotkun aikaan säkkituolia tappaessaan. :D

  Sesse: Näin on, turha ostella kalliita kissanpetejä ja koreja, kun eivät ne kuitenkaan kelpaa. :)

  Irmastiina: Mitä lämpimämpi paikka, sitä parempi. :)

  VastaaPoista
 6. Meidän kissat kans karvat pystyssä sähisi ja yritti repiä lampaantaljasta paloja irti.Mikäköhän siinä on?Ja ihana toi sun jouluoksa.

  VastaaPoista