18.1.2012

Kivoi kirjoi.

Sain joululahjaksi kolme ihastuttavaa kirjaa. Tai itseasiassa sain lahjaksi Strömsö-kirjan, sekä saamillani lahjarahoilla ilahdutin itseäni parilla ihanuudella.


Strömsö parhaat palat (Maria Sandin & Patricia Rodas) sisältää askartelua ja ajanvietettä kaikkiin vuodenaikoihin. Lisäksi kirja sisältää herkullisia ruokaohjeita ja vaikka en ole ruoanlaittaja-ihminen ja lehtien ruokaohjeet sivuutan todella nopeasti (mielestäni sisustuslehtien ei pitäisi sisältää lainkan ruokaohjeita), näitä ohjeita tekee mieli jopa kokeilla.

Retro-aarteet (Anna-Kaisa Huusko & Juho Huttunen) on täynnä tunnelmaa ja tietoutta design klassikoista ja arjen käyttöesineistä sekä katsaus menneeseen aikaan. Ihania kuvia, joita katsellessa tulee "mä haluun ton, ton ja ton"-fiilis.

K niin kuin koti (Heli Lahdenranta & Ulla-Maija Lähteenmäki) on mielestäni tällä hetkellä paras suomalainen sisustuskirja. Kirjassa kurkataan kymmeneen persoonalliseen suomalaiseen kotiin. Koteja löytyy pelkistetystä värikkääseen, pikku kerrastalo kaksiosta hirsihuvilaan. Tätä kirjaa jaksaa selata aina vaan uudestaan ja uudestaan. Ainoa miinuspuoli kirjaa lukiessa on, että tekee mieli pyöräyttää oman kodin sisustus ihan uusiksi.

Kuvat vas. oikealle: Strömsö parhaat palat, K niin kuin koti, Retro-aarteet


K niin kuin koti, K niin kuin koti, Retro-aarteet                                 -Jaana

3 kommenttia:

 1. Mä haluisin tuon K niin kuin koti, ei taida vielä olla meidän kirjastossa. Mulla on kans eiliseltä kirjapostaus, on kans hyviä kirjoja.

  VastaaPoista
 2. Kävin lukemassa kirjapostauksesi. :)
  Taitaa tosiaan hetki kestää, ennen kuin K niin kuin koti ehtii kirjastoihin.

  VastaaPoista
 3. Pitääpä tutkia taas meidän kirjaston valikoimia, jos sieltä löytyisi. Itselle raaskin harvoin omaksi ostaa kirjoja - niitä kun on niin paljon, kaikenlaisia ihania. Kirjaston kirjoista voi kuitenkin napata ideat muistiin! :)

  VastaaPoista