26.3.2017

Kaikenmaailman keräilyä

Olen keräilijä, joidenkin mielestä materialisti, sillä tavarat ja niiden hankkiminen tuottavat iloa. Sentään en vielä ole mennyt himohamstrauksen puolelle, sellainenkin henkilö on suvusta löytynyt. 

Idean tähän postaukseen sain kommentista, jonka joku oli kirjoittanut kodistani tehtyyn Hesarin juttuun. "...mutta mitä tekee viidellä tarjottimella". Niinpä!
No eihän niillä mitään tee. Kuten ei myöskään parillakymmenellä täkillä tai vanhoilla leluilla. Mutta mitäpä tekee postimerkkien keräilijä 500:lla postimerkillä? Minun keräämäni jutut vievät tosin hiukan enemmän tilaa kuin postimerkkikansiot ja ovat ilosesti esillä.

En osaa sanoa mistä keräily on saanut alkunsa, enkä keksi mitään selitystä sille miksi juuri tarjottimet, täkit, lelut, peltipurkit yms. Tai kaikki ne retrokankaat, mitä en kuitenkaan meinaa raaskia käyttää ompeluksiin. Kahvikuppejakin löytyy isommankin juhlatilaisuuden järjestämiseen. Keräily on lähtenyt vähän vahingossa, en ole missään vaiheessa päättänyt mitä alkaisin keräämään. Olen vain ostellut tavaroita mitkä ovat eteen sattuneet ja ovat minua miellyttäneet.

Olisi hauska kuulla teiltä tarinoita keräilystä ja mistä se on saanut alkunsa!12 kommenttia:

 1. Ihania värikkäitä juttuja olet keräillyt.....ja viisi tarjotinta...pyh mitä tuo nyt muka on...itselläni löytyy viisi vanhoja Kirkkonummella tehtyjä Backman vaneritarjottimia...ja sitten muutama muukin viellä..:D
  VAnhoista täkeistä jouduin luopumaan, kun tuli muutto tähän pienemäpään kotiin, mutta torkkupeittot ei vie niin paljon tilaa...vink vink.
  Jaa mistä tämä sai alkunsa...siis keräily...ei hajuakaan. MUistan vaan jo lapsena miten tykkäsin koluto mamman ja papan vintillä ja siellähän sitä tavaraa oli.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlettaa nuo Backmanin tarjottimet. Uusi tuttavuus minulle.
   Ja kyllä! Lapsena mummolan aitan koluaminen oli niin jännittävää. Mummolassa lapsuuden lempileikki veljeni kanssa oli romukauppias. :D

   Poista
 2. Keräily on kivaa, kirppikset samaten <3 Ja nuokin sinun tavarasi ovat niin kauniita! Jos olisi enemmän tilaa, niin varmaan tulisi enemmän vielä kerättyä kaikkea kaunista ja kivaa. Minulla on keräily monesti alkanut, oli sitten mistä keräilystä kyse, niin siitä että on löytynyt toinen samantapainen esine, mitä on ollut ennestään ja sitten on ruvennut kirppiksiltä katselemaan lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se keräily tosiaan saa usein alkunsa!
   Ja ehkä tilanpuute on toisaalta ihan hyvä asia, ainakin minulla. Saattaisin muuten hukkua tavaramäärään. :D

   Poista
 3. keräily on kiva harrastus ja kirppiksillä käynti mukavaa.miehet ei perheessä tykkää.yritän olla aloittamatta uutta kohdetta.siis yritän.enhän oikeasti tarvitse kymmeniä kermanekkojani ja joulutavaratkin taitavat olla turhia.keräily vain putkahtaa jostain.ei kaverinikaan tarvitse 300 joulukirjaansa eikä toinen samaa määrää pelikortteja.yhteistyö on keräilyssäkin hyvä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräily on kyllä kiva harrastus! Miten sitä voikaan ilostua niin paljon kun löytää uuden jutun kokoelmiinsa.
   Poikani muuten keräilee myös pelikortteja. :)

   Poista
 4. Sun koti on ihana ja kaikki keräämäsi tavarat mukavia, värikkäitä ja päivää piristäviä.
  Minä kerään vanhoja lastenkenkiä siis ihan antiikkisia, sekä ballerina tossuja. Keräilen myös nukkeja ja nalleja. Kaikki alkoi siitä kun vaan halusin jotain sellaista ympärilleni mistä minä tykkään. Sillähän ei ole mitään väliä mistä muut tykkää tai mitä ne sanoo. Mun hyvä kaveri kerää emalipottia ja voi sitä ilon päivää kun se löytää kirpparilta potan.
  Terkut sinne ihanaan kotiin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta ihanasta kommentistasi!
   Ja miten hauskoja keräilykohteita!

   Poista
 5. Keräily on vain monipuolisen mahtavaa! Ja pöh, 5 tarjotinta ei ole vielä mitään. Kaikki kuvat ovat ihania, erityisesti sydämeni sykkii peltipurkkikuvan kohdalla! Inspiroiduin niin näistä kuvista, että taidan minäkin jossain vaiheessa kuvata joitakin keräilyjuttuja näin setissä blogiini.

  VastaaPoista
 6. Ihanan värikästä :) minkä tähden kaiken pitäisi olla sisstuslehtien harmaata ja valkoista. Mulle tulee nykyään paha olo niistä vaikka tavarat ja esineet on aseteltu kauniisti, mutta niistä puuttuu persoonallisuus. Itse rakastan punaista, varsinkin juuri tuollaista "retro" punaista ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Itse viihdyn värien keskellä, mutta välillä on ihanaa käydä esim. siskoni kotona "rauhoittumassa", jolla on juuri tuota harmaata ja valkoista. Kuinka paljon helpompaa sisustaminen olisikaan, kun kaikki sointuvat kauniisti toisiinsa. Mutta ehkä pidänkin hiukan haasteellisemmasta sisustamisesta kun värejä on joka sorttia ja tavaroita vähän liikaakin. :D

   Poista