3.7.2016

Elämää kaaoksen keskellä

Ensimmäinen lomaviikko takana ja tehokkaana hoidin kaikki suunnittelemani asiat:

- pensasaidan leikkuu
- ruusupuskien raivaus
- kattoon osuvien puiden oksien karsiminen
- olohuoneen rikkinäisen ikkunan korjauttaminen
- ikkunoiden pesu
- keittiön seinien maalaus

Ihan ilman apua en olisi millään selvinnyt. Isälle kiitos oksien karsinnasta ja siskon miehelle sekä pikkuveljelleni keittiön yläkaappien runkojen irroittamisesta.

Keittiön seinien maalaus olikin hiukan isompi urakka kuin mitä olin ajatellut. Ensinnäkin kaikkien hyllyjen irroittaminen seiniltä saa aikaan ihan kauhean kaaoksen. Miten paljon tavaraa niihin onkaan mahtunut!!! Astiat, purkit ja purnukat lojuvat siellä täällä olohuonetta myöten vapailla laskutasoilla.
Ja sitten se pohjatyö! Kittaus ja hiominen vasta tympeää hommaa onkin. Itse maalaus sujuukin sukkelammin.

Yläkaapistojen tilalle tulee seinäkiskojärjestelmä hyllyineen. Hyllyjen kannattimet olivat harmikseni loppu joten saadaan hyllyt seinälle vasta ensi viikolla. Esittelenkin sitten valmiin keittiön kokonaisuudessaan.Hiukan ikäviä yllätyksiäkin on viikkoon mahtunut. Maanantaina hain kellarista maalipurkkia ja huomasin lämminvesivaraajan vuotaneen lattialle. Kutsuin korjaajan paikalle joka totesi varaajan olevan niin vanha, että on luultavasti jostain kohtaa puhkiruostunut. Joten vaihtoonhan se menee.
Vakuutusyhtiön kautta tultiin tekemään kartoitus, jossa todettiin että seinälevyjä varaajan alta täytyy purkaa ja lattiaan kuivatus. Ensi viikolla tullaan asentamaan uusi lämminvesivaraaja ja selviää myös mitä kaikkea vakuutusyhtiö korvaa.
Onneksi hain maalipurkkia, sillä varaaja sijaitsee sellaisessa tilassa, jossa käyn todella harvoin. Ties miten pahaa vauriota oliskaan saanut aikaan, jos olisi siellä pitkään tippassut.


Eilen kävin tuulettamassa päätäni remontin keskeltä kirpparilla ja tässä eiliset, sekä aiemmat kirppislöydöt.
Aiempia löytöjä ovat jalallinen emalikulho 0,50€, pirteän keltainen Marimekon Muija-purkki 5,60€ ja hauska puinen käsi pari euroa.
Kierrätyskeskuksen puistokirppikseltä ostin peltisen ötökkälelun kahdella eurolla sekä Arabian Elisabet kahvikupin eurolla. Kupissa on pieni lohkeama korvan juuressa, mutta käy oikein hyvin vaikkapa jauhopurkkiin jauhojen kauhomiseen.
Eilen löysin keltaisen emalimukin 5€ ja numeromuki kokoelmiini 0,50€.Huomenna taas paluu arkeen. Loput lomaviikot pidän vasta elokuussa jolloin myös tuleva vessaremontti on ohi. Sitten voin vaan (toivon mukaan) nautiskella ja rentoutua.

10 kommenttia:

 1. Tuollaiset yllätykset ovat ikävi...ja rahaa vieviä. Onneksi vakuutusyhtiö korvaa edes osan.
  Minulla on tuollainen Marimekon purkki punaisena..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhaan asuntoon muuttaessa jo tietää että yllätyksiltä ei tule säästymään. Mutta kyllä se silti hiukan kirpaisee.
   Nuo Muija-purkit on kyllä nättejä.

   Poista
 2. Oi tuo muija-purkki on aivan ihana, se on ollut minullakin etsinnässä juuri tuissa värissä <3

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä remontin keskelle! En ole tiennytkään, että Muija-purkkia on myös keltaisena. Se on ihana!

  VastaaPoista
 4. Voi kurja, mikä yllätys =/ Toivottavasti vakuutusyhtiö korvaa koko lystin! Ihania löytöjä ♡ Mä en ole ennen tuota Muijaa nähnytkään keltaisena.

  Ihanaa alkanutta viikkoa ja aurinkoista kesää ♡

  VastaaPoista
 5. Vau, kuulostaa tehokkaalta lomailulta! Remppaaminen ei oo aina helppoa ja nopeeta, mutta onneksi lopputulos palkitsee. Innolla odotan kuvia keittiöstä :) Voi, toivottavasti vakuutusyhtiö korvaa ja pääsette pelkällä säikähdyksellä! Hyvä että huomasit ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän keittiörempan lopputulos vasta ihana olikin!
   Nyt mua häiritsee ihan suunnattomasti oma liesituuletin, tahdon samanlaisen kuin teillä. :)

   Poista