6.1.2016

Koruja kutistemuovista

Innostuin kokeilemaan korujen tekoa kutistemuovista. Kävin jo ennen joulua kyselemässä naapuripaikkakunnan askarteluliikkestä, mutta se oli sillä hetkellä loppu. En kyllä olisi edes ehtinyt aloittaa silloin mitään askarteluprojekteja.
Tilasin noin viikko sitten Kahdeksas taivas-nettikaupasta kutistemuovini. Sieltä löytyikin hyvä valikoima eri värejä ja myös mustesuihkutulostimelle sopivia arkkeja. Tilasin mustaa, huurteista ja tulostettavaa kutistemuovia.
Muoviin siis piirretään tai tulostetaan sopiva kuva, joka sitten kutistetaan uunissa n. 130 asteessa. Muovi käpristyy paljon kutistuessaan, mutta kun kutistuminen on päättynyt, se oikenee taas suoraksi. Lopullinen kuvio on noin puolet tai yksi kolmasosaa alkuperäisestä koosta.

Mustasta kutistemuovista tein Ninni-siskolle synttärilahjaksi perhoskaulakorun. Netistä löytyy valtava määrä silhuetteja googlettamalla. Iso perhonen oli ehkä työläin näistä koruista, sillä aukkojen leikkaaminen askarteluveitsellä oli hidasta ja tarkkuutta vaativaa hommaa.Tulostettavaan muoviin tulostin kissan kuvan. Reiät lenkkejä varten tein tavallisella rei`ittimellä.Huurteiseen muoviin piirsin ohutkärkisellä tussilla kissasilhuetin sekä reunat. Väri tarttui hyvin, sillä toinen puoli arkista on karheampi. Kuvioita on helppo piirtää tulostamalla haluttu kuva ja laittamalla se läpinäkyvän arkin alle. Ei siis tarvita mitään huippuhyviä piirustustaitoja saadakseen aikaseksi näyttäviä koruja.Kahvipannun piirsin tussilla ja väritin puuväreillä. Myös tässä apuna oli tulostettu kuva.Ihan tosi hauskaa hommaa ja mahdollisuudet ovat rajattomat!!! Kovin edullista askartelua myös, sillä perusarkki maksaa euron. Erikoisemmat olivat hiukan hintavampia. Saas nähdä minkälaisia koruja vielä syntyykään.


22 kommenttia:

 1. Kivoja! Pitäiskin kokeilla tommosta tulostettavaa (kun ei oo minkäänlaisia piirrustelutaitoja). Oon miettiny, että onko tätä tekniikkaa ollu jo joskus 80-luvulla...jonkinlainen hämärä mielikuva, että jotain on uunissa paistettu... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tuolla nettikaupsssa...ja siellähän se luki että 80-luvulta tuttua... :)

   Poista
  2. Kyllä, sitä on ollut jo silloin. :)

   Poista
 2. Siis wau! Oon monesti miettinyt, että näitä pitäis kokeilla, mutten ole uskaltanut. Olen saanut kuvan, että ovat haastavia, muttei sittenkään ilmeisesti! Täytyy siis kans kokeilla jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! On niin edullista askartelua, ettei hirveästi harmita vaikka ei onnistukkaan. Kyllä mullakin oli muutama epäonnistunut kappale, mutta sitten lähti sujumaan. :)

   Poista
  2. Heh, no kyllä se olikin yhtä vaikeaa kuin olin kuvitellut. Olen nyt pilannut jo kolme arkkia noita tykötarpeita. Joko ne menevät täysin kippuraan, tai niistä tulee liian isoja tai kuva ei erotu enää pienenemisen jälkeen. Joten ei mennyt mulla niin kuin Strömsöössä. Taidan jättää ne hommat osaavimmille kavereille. :D

   Poista
  3. Eikä!!!
   Kyllä minullakin ne meni ihan kippuraan, mutta maltoin odotella ja antaa niiden olla uunissa niin kauan että oikenivat ihan tasaisiksi vaikka olivatkin uunissa pidemmän aikaa kuin suositeltiin. Voikohan niissä muoveissakin olla eroja...

   Poista
 3. Nää on upeita!! En ollutkaan moisesta ennen kuullut, pitääpä ottaa testiin jahka löytyy aikaa!!

  VastaaPoista
 4. Vau, tuo punainen pannu on mun lemppari <3

  VastaaPoista
 5. En oo kyllä koskaan nähnyt näin ihania kutistemuovikoruja <3 Tuo kahvipannu on ihan huippu :)

  VastaaPoista
 6. Ihana kissakoru!Sä oot niin supertaitava.Ja kiva kun tää on facebookissa ni tulee katsottua useammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia!
   Sultaki onnistuis, kokeileppa joskus. Kivaa hommaa!

   Poista