24.1.2016

Blogini tarina -haaste

Sain tämän haasteen jo ennen joulua, mutta ihan nolottaa kun menin unohtamaan sen. Kiitos vain Ihan oikea blogi? :n Johannalle!
Toisinaan olen miettinyt että kieltäytyisinkö kohteliaasti kaikista haasteista, sillä ne helposti jäävät roikkumaan ja käy juuri näin että unohdan vastailla. Toisaalta on niin paljon kivoja haasteita, kuten tämä, joten toistaiseksi haasteet ovat tervetulleita.

Haasteen ohjeet:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutettasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.Blogini sai alkunsa helmikuussa 2011. Kohta jo viisi vuotta on vierähtänyt tämän elämää rikastuttavan harrastuksen parissa!
Olin jonkin aikaa seuraillut sisustus- ja kirppistelyaiheisia blogeja saaden niistä mahtavia vinkkejä ja silmäniloa arkeen. Mietin että osaisinkohan minäkin, uskaltaisinko ja päätin rohkaistua ja perustaa oman blogin.
Alku oli haparoivaa. Kirjoittaminen tuntui hankalalta ja kuvienkin laatu oli mitä sattuu. Vuosien varrella kuitenkin aiheet ovat pyörineet kutakuinkin samojen asioiden ympärillä: kirppistely, sisustus, askartelu ja käsityöt. Pitkiä sepustuksia blogissani harvemmin näkee, sillä kirjoittaminen tuntuu edelleenkin vaikealta ja olen superkriittinen tekstieni suhteen. Olen tarkoituksella jättänyt henkilökohtaisen elämäni esittelyn suppeaksi. Ehkä minulla ei ole tarpeeksi rohkeutta kirjoittaa siitä ja toisaalta elämässäni on menossa niin tasapainoinen suvantovaihe, ettei kukaan varmaan edes jaksaisi lukea siitä.Merkittäviä käännekohtia blogini taipaleen varrella on ehdottomasti ollut toimittaja Tanja Hakalan yhteydenotto lehtijuttua varten. Marraskuussa 2013 Tanja Hakala ja valokuvaaja Johanna Lehtinen kävivät vierailemassa kotonani ja tekemässä juttua. Juttu ilmestyi lokakuussa 2014 Unelmien Talo&Koti-lehdessä. Tästä kokemuksesta jäi kaikinpuolin hyvä maku suuhun. Tanja ja Johanna ovat huipputyyppejä, joiden kanssa päivä sujui rennosti ja rattoisasti. Lehtijuttu oli kivasti kirjoitettu ja kuvat hyviä. Lähtisin aivan varmasti mukaan vielä johonkin lehtijuttuun, jos vaan sellainen tilaisuus tarjoutuisi.

Tänä päivänä mennään eteenpäin edelleen samalla asenteella kuin ihan alkuaikoina, bloggaamisen täytyy olla hauskaa, siitä ei saa tulla rasite tai velvollisuus. Tämän takia postausvälit saattavat venyä joskus kovin pitkiksi, sillä bloggaan kun siltä tuntuu.
Kuvien laatu on hiukkasen parantunut järkkärin myötä. Vielä kun jaksaisi opetella käyttämään muuta kuin automaattiasetuksia.
On hauska selailla kuvia joitakin vuosia taaksepäin, miten kodin sisustuskin on muuttunut ajan kuluessa.
Matkan varrella lukuluettelooni on ilmestynyt uusia blogeja, joitakin blogeja on lopettanut ja vielä löytyvät nekin blogit joita aloin aikoinani seuraamaan. Olen saanut ihania blogiystäviä ja -tuttavuuksia ja jokaikinen kommentti ilahduttaa edelleen yhtä paljon kuin silloin, kun sain blogiini ihkaensimmäisen kommentin. <3 <3 <3Kuvasin tähän postaukseen keittiötä, jota tulee jostain syystä harvemmin kuvattua. Ehkä syynä on sen pimeys ja kapeuden takia on hankala löytää sopivia kuvakulmia.
Tarkkasilmäiset voivat bongata tiskipöydältä pesua odottavan uuden kirppislöydön: keltainen keksirasia. Googlettelun tuloksena selvisi että se on 50-lukulainen ja ruotsalaisen J H Fabrikernan valmistama. Vielä kun löytäisi siihen joskus puuttuvat alaosat.12 kommenttia:

 1. Just aattelin, että kiva nähhä enemmän keittiötäsikin :) Kivat kuvat ja lukeminen. Oon saanut itsekin tämän haasteen, kun vain saisin vastattua vielä joku kaunis päivä. Mukavaa sunnuntaita ja kiva uusi ulkonäkö blogilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tuon keittiön nurkkia tulisi enemmän kuvattua kun valokin lisääntyy. Haaveilen myös keittiörempasta joka toisi avaruutta ja valoisuutta.

   Poista
 2. Kuvia katsellessa tulee ihan järkyttävä himo...päästä kirpparille!

  VastaaPoista
 3. Terkut lähes saman aikaa bloganneelta! Löysin blogisi aika vasta jonkun toisen blogilistasta, ja niitä tulee selailtua juurikin siksi, kun moni blogi lopettaa ja kaipaa uusia lueskeltavia. Ihan vaan terveiset siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terkuista! Täytyypä käydä tutustumassa blogiisi ihan ajan kanssa!

   Poista
 4. Juuri oikea asenne...bloggamisen TÄYTYY olla haukaa, ei mitään pakkopullaa. Tietysti katselisin kuvia kodistanne useimminkin...mutta hyvä näinkin..:)

  VastaaPoista
 5. Näitä blogini tarina -tekstejä on tosi kiva lukea. Onpa ihana tuo keltainen rasia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasia on kyllä ihana. Keltainen on alkanut miellyttämään yhä enemmän.

   Poista
 6. Eksyin tänne toisen blogin kautta. Kiva blogi sinulla ja ihana koti ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kiva kun löysit tiesi tänne ja tervetuloa uudelleen!

   Poista