5.9.2015

Mun makkari!

Kyllä voi aikuinen ihminen olla tohkeissaan omasta huoneesta. Mun makuuhuoneesta. Mun askartelu/ompeluhuoneesta. Niin monta vuotta tuli vietettyä olkkarin nurkassa, joten vähemmästäkin sitä on iloinen. Mun makkarin saamista vaan edellytti tyttären muutto omaan kotiin, joka hetkittäin tuntuu hiukan haikealta. Mutta enimmäkseen olen onnellinen myös tyttären puolesta, jolla on kertakaikkisen viehättävä ensiasunto.

Katja Rinkisen kirjan Sormustin ja sorkkarauta innoittamana tapetoin makkarini seinän vanhoilla tietosanakirjan sivuilla. Eihän siitä tullut lähellekkään niin kaunis kuin Katjan tapetoima seinä. (sitä voi kurkata vaikkapa tästä (klik) postauksesta). Ruttuunkin sivut menivät, mutta vähitellen silmä on jo tottunut vinoon menneihin sivuihin ja ryppyihin. Saahan sen sitten revittyä pois jos alkaa liikaa häiritsemään. Lisäksi lisäilin seinään vanhaksi muokattuja ja tulostettuja kuvia siskojen pirpanoista, sekä kissoista. Aion lisäillä kuvia sinne vähitellen. En osaa pitää valokuvia kehyksissä esillä, mutta tällä tavalla mielestäni kuvat tulevat kivasti esille. Muttei kuitenkaan liian esille.

Hyllykössä kankaat ovat kädenulottuvilla ompeluksia varten. Ompelukonelaukkukin koki muodonmuutoksen liisterin ja perhosjulisteen avulla.

Liinavaatekaappissä säilytettiin aiemmin pojan vaatteita. Nyt se toimii alkuperäistarkoituksessaan, liinavaatekaappina. Karsin rankalla kädellä pussilakanoita ja lakanoita ennen yläkertaan muuttoa. Jäljelle jätin kivoimmat ja pehmoiset retrolakanat. Muutama yksinkertaisempikin piti jättää, sillä poika ei innostu kovin paljoa kukkalakanoista.




Vanha sänkyni ei olisi korkeudeltaan mahtunut viistokaton alle, joten irroitin siitä jalkopäädyn ja laitoin sen runkopatjan ja seinän väliin.


Ja sitten mun askartelu/ompelunurkkaus!!! Kaikki tavarat ovat nyt ihanasti kädenulottuvilla ja järjestyksessä. Kirpparilta löytyneen "taikakuution" osat ovat täydelliset tavaroiden seinälle ripustamiseen.


Värilliset s-koukut ovat Tigeristä.
Unelmien Talo&Koti-lehdessä oli joskus vinkki hauskan neulatyynyn tekoon.


Lipasto kätkee sisäänsä kaikki askartelutarvikkeet. Päällystin laatikot vanhoilla kirppiksiltä löytyneillä tapeteilla. Voi olla että vetimet lähtevät vielä vaihtoon.


Sellainen se. Mun makkari!



20 kommenttia:

  1. Kivan näköinen tuo siun seinä! Itse ihastelin ikeassa tässä taannoin tekstin täyteistä seinää. Ajattelin, kun ei oikein seinää voi tähän tarkoitukseen käyttää, että tekisi lasivitriineihinsä samalla tyylillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Lasivitriineihin sopisi varmasti vallan mainiosti!

      Poista
  2. Voi että onnea ihanasta makkarista. On helppo kuvitella innostuksesi. Ja askartelunurkkaus on ihan yksi parhaita juttuja kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Askartelunurkkaus on ihan huppu! Kaikki tavarat on ainakin toistaiseksi omilla paikoillaan ja niin kätevästi käden ulottuvilla.

      Poista
  3. Seinästä tuli niii hieno! Ja oon kade askartelupisteestä :D omat juttuni on laatikoissa vaatehuoneessa ja ne pitää aina sitten levittää lattialle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Sullahan on koko vintti tilaa ihan omaksi askarteluhuoneeksi! Aleksi on varmasti samaa mieltä käyttötarkoituksesta. :D

      Poista
  4. Ihana makkari!! Ja tuo seinä...tosi hieno! Eipä ihme, että olet tohkeissasi..:)

    VastaaPoista
  5. Sun makkarista tuli niiin hieno!
    Toi seinä on ihan huippu kera valokuvien.
    Mäkin haluan oman askartelunurkkauksen, sekainen vaatehuone on ehkä huonoin paikka säilyttää ompelu- ja askartelutarvikkeita. ;)

    VastaaPoista
  6. Onnea omasta, aivan ihanasta makuuhuoneesta ♡ Mahtavan värinen ompelukone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Juuri sen takia ompelukone onkin koko ajan esillä. :D

      Poista
  7. Onpas sulla ihanan ja viihtyisän näköistä, kaikki niin kivaa! :) Jopa lehtiseinä näyttää hyvältä, vaikka henkilökohtasesti olenkin saanut niistä yliannostuksen.

    Myöhästyneet nelikymppisonnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista!
      Ymmärrän yliannostuksesi. :D Niinhän se menee, että aikansa kutakin.

      Poista
  8. Voi miten kivaan blogiin törmäsinkään! Tänne jään pidemmäksikin aikaa, liityin lukijaksi siis. :) Sulla on hirveen kiva tyyli sisustaa!

    Ja onnea "uudesta" huoneesta! :) Näyttää niin ihanalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että löysit tänne ja vielä mahtavampaa että jäit lukijaksi! Tervetuloa!!! :)

      Poista
  9. Ihana makkari ja toi seinä on upea ja keksitaulu minkä löysit myös:))Sulla on niin ihana koti😄

    VastaaPoista