14.9.2014

Betonilaatta

Jokunen viikko sitten pistettiin äidin ja siskojen kanssa betoniverstas pystyyn ja valoimme betonista hauskoja juttuja. Siskot tekivät betoniruusuja ja raparperinlehtilaattoja. Minä tein äidin avustuksella laatan portaiden eteen.
Laattaa varten oli äidin mies nikkaroinut laudoista matalareunaisen laatikon, johon betoni kaadettiin suoraan. Väliin laitettiin metalliverkkoa, joka estää laatan halkeamisen. Päälle painettiin hyvin öljytty  (helpottaa myöhemmin maton irrottamisen betonista) kumimatto kuvioita tuomaan. Pinta tasoiteltiin vielä hyvin laudanpätkän avulla. Laatta sai kuivua rauhassa pari päivää, jonka jälkeen kumimatto poistettiin. Sen jälkeen annettiin vielä kuivua. Noin viikon verran kuivuttuaan naputtelimme laatan irti laatikostaan kumivasaran avulla.
Vielä on nautittu aurinkoisista ja lämpimistä päivistä, mutta kannoin silti takkapuita jo sisään. Puille löysin hauskan sinkkisaavin, joka sopii takan viereen täydellisesti.Hildakin on vielä päässyt nuuskimaan ulkoilmaa. Kohta se ei enää tarkene ulkoilla, joten olemme yrittäneet ottaa ilon irti näistä viimeisistä lämmittävistä auringonsäteistä.


Mukavaa sunnuntain jatkoa!

16 kommenttia:

 1. Hieno laatta kerrassaan! Ja sanko... ja kisukin.

  P.s. Lämmitä takkaa varoen, toisin sanoen älä tee niin kuin minä tein perjantaina ;)

  VastaaPoista
 2. Laatasta tuli kyllä upea!
  Ai toi sanko on noin iso, hieno, hyvä säilytyspaikka puille. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno laatta.Mäkin haluaisin tehdä betonista jotain.Ja toi sanko on tosi magee!!Myöhästyneet synttärionnittelut vielä lopuksi..

  VastaaPoista
 4. Ai että, miten ihana laatta tuosta tuli! Ja sinkkisanko on hieno.

  VastaaPoista
 5. Ihanat täkit ja tuo samainen kaunis perhosjuliste löytyy meiltäkin. Betonilaatta on nätti kun mikä ja ihaillut olen myös betonisia raparperinlehtiä.

  VastaaPoista
 6. Komea laatta:)
  Ja niin ihana Hilda!

  VastaaPoista
 7. Oi, mikä porraslaatta. Aina näitä betonitöitä ihailen, vaan en ole uskaltautunut itse kokeilemaan. Jospa ensi kesänä :)

  VastaaPoista
 8. Tulipas hieno laatta, itse olen nyt kiinnostunut kovasti betonihommista ja löysin ihanan ruotsalaisen nettikaupan josta voi ostaa muotteja vaikka minkälaisia. Ens kesänä aloitan. Kiva toi halkosankokin.

  VastaaPoista
 9. Onpas mahtava laatta! Oliko vaikea irroittaa kumimatto?

  VastaaPoista
 10. Sesse: Kiitos!

  Syvältä Sanna: Niin minunkin mielestä. :)

  Eija/tässätalossa: Kiitos!
  Luinkin sinun jännittävästä takansytytysoperaatiosta. Täytyy olla varovainen. :D

  Ninni: Niin tuli. Ja saaviin mahtuu hyvin puita useamman pesällisen verran.

  Julia: Kiitos! <3

  Kirsikka: Kiitos!

  miia ketunkololla: Kiitos! Perhosjuliste on tosiaan kiva. Yritin nyt etsiä syksyisempää sienijulistetta sen tilalle, mutta en ole vielä löytänyt.

  mustakissa: Kiitos! Ja Hilda on aina ihana!

  Peppi: Kannatta kokeilla! Helppoa, halpaa ja hauskaa. :)

  Iris/Kirppukoti: Kuulostaa kivalta tuo nettikauppa. :)

  Kirpparikeiju: Muuten matto olisi irronnut paremmin, mutta teimme virheen alussa, kun emme putsanneet märkää betonia maton päältä. Ja öljyäminen tosiaan helpottaa irrottamista.

  Tanni: Kiitos!

  VastaaPoista
 11. Upea laatta ja tuo saavu on niin hieno :)

  VastaaPoista
 12. Ihana laatta. Määkin tahdon!

  VastaaPoista