19.7.2013

Niitä kirppislöytöjä

Viime postauksessa lupailinkin esitellä taas kirppislöytöjä.
Huomaan kerääväni lapsuudenkotiini liittyviä esineitä. Nämä Riihimäen lasin Lumihiutale-juomalasit ovat lapsuuslasejani. Ennestään niitä löytyi vajaa määrä, 3 kpl ja lisää oli saatava joko 1 tai 3 kpl. Mutta kun etsimällä etsin, niin en meinannut löytää millään, kuten vasta kommentoinkin Kaikulanrinne-blogissa. Olisi heti pitänyt etsiä niitä paikallisesta osto- ja myyntiliikkeestä, josta löysinkin kokoelmiin kolme lisää vain 0,80 kpl. Kiva pannunalunen löytyi kirpparilta eurolla.


Tällainen leipä/hedelmäkori löytyi myös lapsuudenkodistani, väri oli muistaakseni oranssi. Tämä lähti mukaan eurolla, verho 1 € ja vihreä pitsiliina 2 €.


Leipäkoreja minulta löytyykin entuudestaan monissa eri väreissä.


Ja sitten todellinen LÖYTÖ! Arabian virheetön Pomona-purkki viidellä eurolla!!!


22 kommenttia:

  1. Mullakin on noita laseja, ne on lapsuuskotini entisiä :)
    Tuollainen leipäkori on myös, kirkkaan vihreä. Se on ex-mieheni lapsuudenkodista luultavasti.
    Kirppikset on kivoja.

    VastaaPoista
  2. Piti heti tarkistaa ovatko samanlaisia kuin lasit jotka pelastin mummini jäämistöstä, ja niitähän ne! Kiva saada niille nimi, kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tosi ihanat löydöt!
    Tuollaisen korin muistan hyvin minäkin...ja nuo lasit...:)
    Pitää tässä vielä kehua, että kun tämän sinun blogisi avaa, tulee jo pelkistä banneri kuvasta, hyvälle tuulelle.....tykkään...:))

    VastaaPoista
  4. Sesse: Hassua, kun jossain vaiheessa lapsuudenkodin esineet näyttivät ihan kamalilta, mutta nyt samanlaisia haalii itselleen. :) Ja kirpparit on ihan parhaita.

    miolann: No sultakin löytyy sitten ihania laseja. En ole muuten ihan varma, ovatko virallisesti nimeltään Lumihiutaleita, mutta sillä nimellä monet tuntuvat niitä kutsuvan.

    Irmastiina: Kiitos kivoista sanoista ja kehuista, minä taas tulin niistä hyvälle tuulelle. :)

    VastaaPoista
  5. No mä löysin sit just sen oranssin leipäkorin, myöskin eurolla! :)
    Mulla on entuudestaan vain pari vihreää koria.

    Voihan Pomona! Mahtava löytö! Mä en oo vielä koskaan löytänyt sopivan hintaista Pomonaa mistään. Ehkä vielä löydän jostain itsellenikin Pomona-purkin.

    VastaaPoista
  6. Outi: Huomasinkin sun blogista, että olit löytänyt, hauska yhteensattuma. :)
    Jospa sullekki löytyis se edullinen Pomona jonain päivänä.

    VastaaPoista
  7. Mistä se teet näin edullisia löytöjä?! Meidän kylillä kaikki mummutkin osaa katsoa Huutonetistä ja Laatutavara.comista mitä asiat maksaa ja laittaa vielä siihen varmuuden vuoksi pari euroa päälle. Itse olin tosi tyytyväinen, kun löysin appelsiini Pomonan 18 eurolla. :D Pahasti krakeloituneen, tummuneen ja hieman muutenkin rikkinäisen Tuttifutin olisi saanut 4 eurolla. :D

    VastaaPoista
  8. Pilviraitin Marjaana: Kyllä täälläkin osataan hinnoitella. Tarpeeksi usein kun noita kirppareita koluaa, niin joskus tulee edullisiakin löytöjä vastaan. :)

    VastaaPoista
  9. Melutalon blogista löytyy tunnustus sinulle, hae jos haluat :)

    VastaaPoista
  10. Aaah, nuo leipäkorit. Marraskuussa esikoisen ekat kaverisynttärit. Nämä korit olis ihan täydelliset kattaukseen juurikin lastenjuhliin. Ja taatusti myös aikuisten. Jos heti lähtis kierrokselle, mahtaisinko löytää muutaman marraskuuhun mennessä. Siskolla ainakin yksi, siitä on hyvä lähteä.

    Kiitos blogini linkittämisestä, mieltä ylentävää.

    Tuolla Riihimäen lasilla ei ymmärtääkseni ollut lainkaan nimeä aikoinaan. Myyty kotilaseina, kuten monet muutkin Riihimäen juomalasit.

    -Sanna / Kaikulanrinne

    VastaaPoista
  11. Ihania löytöjä! Noita koreja on meillekkin jostain syystä eksynyt, ne on yksinkertaisuudessaan jotenkin niin valloittavia :)

    VastaaPoista
  12. Melutalon Rouva: Ihanaa, kiitos tunnustuksesta!

    Sanna: Toivottavasti löydät koreja synttärikattaukseen.
    Näin minäkin olen käsittänyt, ettei laseilla ole virallista nimeä. Samalla muotilla on tehty myös laseja , jossa on sellaisia palluroita. Törmäsin juuri sellaiseen kirppiksellä. Jos niitä olisi ollut useampi, kuin yksi, olisin varmaan ostanutkin.

    pikkukiiski: Koreja alkoi kerääntyä meillekkin ihan vahingossa ja nyt tulee aina ostettua, jos vaan jostain löytyy. On ne hauskoja. :)

    VastaaPoista
  13. Vitsit, mitä löytöjä! Tota Pomonaa kannattaa tuuletella, sillä ne ovat kyllä järjestäin aika hyvin hinnoiteltuja.

    Pakko tässä samalla kommentoida edellisen postauksen lampputuunausta. I-h-a-n-a ! Haluaisin meillekin :) Ja loistoidis nuo huonekalujen virkatut suojat.

    VastaaPoista
  14. Kiitos Tiia! Kyllä tuota Pomonaa tuulettelinkin kaikille sukulaisille ja tuttaville. :D

    VastaaPoista
  15. Pomona-purkki on löytö jonka mäkin olisin halunnut löytää! Voi sua onnekasta! Ihana!

    VastaaPoista
  16. Ooo, jopas olet edullisesti onnistunut löytämään Pomona-purkin. Minäkin olen noita keräillyt, mutta vuosien myötä ostelu hiipunut, kun hinnat ovat nousseet turhan korkeiksi.

    VastaaPoista
  17. Moi Saana ja tervetuloa lukijaksi! Minä en ole aiemmin oikeastaan edes vilkuillut Pomonoita juuri niiden korkean hinnan takia.
    Kävin kurkkimassa kivaa blogiasi.

    VastaaPoista
  18. Voi näytä sun löytöjä! Aina yhtä ihastuttavia ja edellisen postauksen diy:t myös!

    VastaaPoista
  19. Koreissa on ihania värejä! Miten mie en ole nähnyt tuommosia ikinä..

    VastaaPoista
  20. Peppi: No eipä noihin koreihin kovin usein törmää. Oisko niitä ollut joskus 70-luvulla ja varmaan ihmiset on vuosien varrella heitelly vaan roskiin. Muovitavara kun ei ole ollut säilyttämisen arvoista, niin kuin posliini ja lasi.

    VastaaPoista