27.1.2013

Haasteita pukkaa

Olen saanut muutamia haasteita, joihin nyt vastaan.

Ensimmäinen haaste on tullut Eskurin emännältä. Kiitos kovasti kivasta haasteesta!
Haaste menee näin: jaa paras DIY-ideasi ja haasta 3 muuta blogia mukaan. Bloggaaja voi jakaa jo aiemmin toteuttamansa D.I.Y.-idean, tehdä aivan uuden tätä varten tai poimia jostain muualta hyvän idean.
Olen kyllä väkertänyt kaikenlaisia juttuja, mutta on kovin vaikeaa miettä, mikä niistä olisi paras. Minusta itsestäni tuntuu etteivät tekeleeni edes ole kovin kummoisia. Päädyin kuitenkin valitsemaan parhaaksi DIY-ideakseni (alkuperäinen idea lähtöisin kyllä jostain muualta, kuin omasta päästäni) tilkkumaton, ihan sen takia, että blogiani käytiin katselemassa tilkkumattopostauksen jälkeen melko tiuhaan tahtiin.


Haluan jakaa tämän haasteen seuraaville blogeille:

Toisen haasteen sain Annakristiinalta sinisen siiven satuja-blogista. Kiitos, kiitos Annakristiina!

Haasteen säännöt menevät näin:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Aloitan minusta, eli tässä 11 asiaa:
 1. Olen äärettömän pikkutarkka ja kodissani esineiden pitää olla juuri oikeilla paikoilla.
 2. Pikkutarkkuuteni ei ylety kaappeihin ja komeroihin asti, vaan niissä vallitsee yleensä kammottava kaaos.
 3. Olen hirmuisen eläinrakas ja minulla on ollut elämäni aikana kaikenlaisia elukoita kultakaloista kesyrottiin.
 4. Luen paljon, noin 4-5 kirjaa kuukaudessa. Yleensä luen kevyttä hömppää.
 5. Meillä ei ole telkkaria. Tai on mutta se sijaitsee pojan huoneessa ja on kytkettynä ainoastaan pleikkariin, mutta siitä ei ole mahdollista katsella ohjelmia.
 6. Olen suuresta perheestä. Minulla on 3 siskoa ja 2 veljeä. Vietämme paljon aikaa koko perheen kesken ja pidämme melko usein peli- tai leffailtoja. Viimeksi eilen meillä oli siskojen kesken pizza- ja leffailta.
 7. Olen tosi kriittinen omien käsitöitteni suhteen. Pyrin täydellisyyteen ja kuitenkaan en koskaan ole täysin tyytyväinen tekeleisiini.
 8. Aamuni ei lähde käyntiin ollenkaan ilman kahvia. Jos jostain syystä jään ilman kahviani, on päiväni täysin pilalla ja mistään ei tule mitään. Tarvitsen myös kahvin lisäksi tukevan aamupalan, jotta päiväni käynnistyisi.
 9. Syön ihan liian vähän hedelmiä ja marjoja. Koen hedelmät usein liian vaivalloisiksi syötäviksi, kun ne pitää kuoria tai sitten niissä on siemeniä. Banaanin mausta taas en pidä. Yritän usein muuttaa tapojani ja hetken onnistunkin siinä, mutta pian huomaan taas hedelmättömän kauden alkaneen.
 10. Olen aina nukkunut pitkiä (9-10 h) yöunia. Menen mielelläni ajoissa nukkumaan ja nousen myös aikaisin. Vaikka joskus ilta olisikin venynyt pitkäksi, nousen seuraavana aamuna ajoissa, sillä mielestäni päivä on ihan pilalla jos nukkuu kymmentä pidempään.
 11. En osaa neuloa ja se onkin seuraava taito, jonka haluaisin oppia. Opin virkkaamisenkin vasta muutamia vuosia sitten.
Sitten vastaukseni  Annakristiinan kysymyksiin:

1. Millainen sisustaja olet?
Imen paljon vaikutteita muista blogeista ja sisustuslehdistä. Pyrin kuitenkin sisustamaan kierrätysmatskuilla. Kotini taitaa olla sekoitus eri tyylejä ja väriäkään ei puutu.
2. Jos aloittaisit uuden harrastuksen, mikä se olisi?
Olen huono harrastamaan aikataulutettuja harrastuksia. Olen usein aloittanut jonkun kurssin käymättä sitä kuitenkaan loppuun saakka. Varmaankin se mainitsemani neulominen voisi olla seuraava harrastukseni.
3. Millainen on täydellinen lauantai?
Hyvää seuraa, hyvää ruokaa, karkkia ja leffa.
4. Millainen on viimeksi ottamasi valokuva?
Varmaan kissakuva. Niistä tulee räpsittyä kuvia vähän liikaakin.
5. Jos osallistuisit johonkin reality-ohjelmaan, mihin ja miksi?
Hah, vasta vähän aikaa sitten siskojen kanssa jaettiin toisillemme sopivia reality-ohjelmia ja minulle taisi jäädä joku Maalaisjussille morsian. Todellisuudessa en osallistuisi mihinkään ohjelmaan kovinkaan vapaaehtoisesti.
6. Inhokki-kotityö?
Roskien vieminen.
7. Missä kaupassa vierailet useimmiten? (ruokaostoksia ei lasketa)
Lasketaanko kirppikset kaupoiksi? Jos lasketaan, niin kirppiksillä sitten, sillä lähin kirppis sijaitsee n. 500 m päässä kotoani.
8. Onko kotisi sisustuksessa jotakin itsetehtyä/tuunattua?
Minulla on paljonkin itsetehtyjä ja tuunattuja juttuja sisustuksessa. Blogini koostuu lähinnä näistä asioista.
9. Millainen olit lapsena?
Olin kiltti ja helppo lapsi. Minulla ei ollut paljon tyttöjä kavereina, sillä viihdyin parhaiten kaksi vuotta vanhemman isoveljeni ja hänen kavereiden seurassa. En kuitenkaan ollut poikatyttö, vaikka viihdyinkin poikien seurassa paremmin.
10. Montako kertaa olet muuttanut? Fiiliksiä asuinkaupungeista?
Olen muuttanut 10 kertaa elämäni aikana. Olen kotoisin Riihimäeltä, sieltä muutin Jyväskylään, Jyväskylästä Ouluun, Oulusta Vantaalle ja Vantaalta paluu Riihimäelle. Kaikista eniten pidin Jyväskylästä ja Oulusta. Ei liian pieniä, eikä myöskään liian isoja, vaan juuri sopivia viriilejä kaupunkeja. Vantaa menetteli ja Riihimästä ei ole paljon mainittavaa. Viihdyn kuitenkin täällä ihan hyvin, enkä kaipaa muuttoa, sillä perheeni on lähellä.
11. Parasta elämässäsi tällä hetkellä?
Tylsä vastaus, mutta parasta ovat lapset, perhe ja ystävät. Olen melko tyytyväinen elämääni.

Minun pitäisi vielä keksiä 11 kysymystä ja valita 11 bloggaajaa, joille haluan laittaa haasteen eteenpäin, mutta en nyt millään jaksa miettiä kysymyksiä ja minun on vaikea valita kenelle haluaisin sen antaa, joten en vie haastetta loppuun asti. Mutta jos joku innostuu kertomaan itsestään asioita, voi kaikin mokomin ottaa haasteen ja vastailla vaikkapa Annakristiinan kysymyksiin.

Yksi haaste on vielä odottamassa ja palaan siihen seuraavalla kerralla. :)

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia juttuja! :) Minä olen ollut koko kouluhistoriani ajan teknisessä työssä, joten en tietenkään ole oppinut neulomaan missään vaiheessa. Opettelinkin vasta aikuisena neulomaan, yliopistossa tekstiilityön kurssilla joitakin vuosia sitten. Onnistuu se siis vielä tälläkin iällä, suosittelen! :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kivoille nuo sisarusillat. Itsellä kun ainokainen sisko asuu monen sadan kilometrin päässä.
  Ja miusta tuo koko pöytäkokonaisuus mattoineen ON vaan niin ihana :D

  VastaaPoista
 3. Saara: Kiva kuulla, että "vanhakin" vielä oppii uusia asioita. :) Ehkä minullakin on vielä toivoa.
  Peppi: Kiitos! Itse olen myös asunut jopa 600km päässä sisaruksistani. Nyt olen niin kovin onnellinen, kun asumme samalla paikkakunnalla ja voimme olla usein tekemisissä keskenämme.

  VastaaPoista