16.3.2011

Ullakon remontti.

Asun 1953 valmistuneessa rivitalossa ja huoneistoon kuuluu asunnon kokoinen kylmäullakko, johon olisi tarkoitus valmistua lastenhuoneet. Yllättävää oli, miten paljon aikaa kului pelkkään paperisotaan, eli rakennuspiirustuksiin ja lupaan. Itse remontti käynnistyi viime syksynä ja valmistuu hiljalleen. Ullakko on tällä hetkellä melkein eristetty, joten eiköhän tässä kevään kuluessa päästä kunnolla vauhtiin!

                                   Portaat ullakolle.

Ullakolla on viistokatto, joten korkeutta ei ole kovinkaan paljon, mutta matalimpiin kohtiin tulevat mukavat makuusopet. Vanhat näkyviin jäävät hirret on jo osittain hiottu.

Tila jaetaan väliseinällä kahtia, joten vain toisen huoneen puolelle jää ikkuna. Toiseen huoneeseen onkin suunnitteilla kattoikkuna päivänvaloa tuomaan.


Kuvat ovat siis lähtötilanteesta, mutta tulen päivittämään tilannetta remontin edistyessä. Olisi niin kiva päästä jo valitsemaan tapetteja ja sisustusta, mutta pitänee vielä hetki malttaa. Tilaa ei ole paljon ja ullakon mataluus rajoittaa huonekalujen sijoittelua, eli huoneet vaativat huolellisen suunnitelun sekä mielikuvitusta säilytyskalusteiden suhteen. Toiseen huoneeseen on jo vähän mietitty jos yhdellä seinällä oleva tapetti olisi tällainen:

                           malli: Tapettitalon Auringonkukka


                                           -Jaana

2 kommenttia:

  1. Toi tapetti näyttää kyl ihan sulta. Hyvä tulee kun vaan malttais odottaa =D Lisää kuvia vain sitten edistyksistä =)

    VastaaPoista