5.7.2015

Kissatarha

Kesäloma hurahti ohi vauhdilla ja viiko töitä on jo takana. Onneksi elokuussa odottaa vielä yksi viikko lomaa. Lomalleni meinaan sattuivat melko kurjat ilmat ja helle alkoi heti töiden alettua.

Pihallani on ollut meneillään pieni rakennusprojekti, joka valmistui tällä viikolla. Kissat saivat oman ulkoilutarhan! Ne pääsevät kulkemaan olohuoneen ikkunasta tarhaan silloin kun haluavat. Tosin öisin ja silloin kun ketään ei ole kotona, on tarha suljettu. Ihan valvomatta en uskalla kissoja sinne laskea.

Isäni toimi suunnittelu- ja rakennusmestarina. Ilmoitin vain toiveeni ja visioni millainen tarhasta olisi tultava. Lisäksi tarha olisi rakennettava niin, että sen pystyisi kätevästi purkaa talveksi. Kaikki toiveet toteutuivat ja tarhasta tuli hienompi kuin osasinkaan kuvitella.

Kissatarha on rakennettu verkkoelementeistä, jotka saa nosteltua pois paikoiltaan. Vain tarhan tukirakenteet ovat kiinteät. Kattoverkkoelementit on kiinnitetty niin, että ne on vain työnnetty reunoihin tehtyihin urien väliin. Saa siis helposti pois keskeltä nostamalla ja vetämällä pois urista. Seinäverkkoelementit ovat myös ylhäältä uran välissä ja alhaalla on salpakiinnitykset. Ovi on myös pois nostettavissa saranoiltaan. Ja mikä parasta, elementit ovat sen levyisiä, että pystyn nostelemaan ne näppärästi kellarin luukusta sisään talvisäilöön.

Rimaa kissatarhaan kului n. 60m ja verkkoa nelisenkymmentä metriä. Muu puutavara löytyi isän kätköistä, kuten myös hieno vanha leveä lankku, jota pitkin kissat pääsevät kiipeämään sisään ja ulos. Rahaa kului n. 100€.

Kissateema jatkuu myös sisällä. Pompotista (klik) löytyi ihastuttava kissajuliste.8 kommenttia:

 1. Upea tarha, kelpaa siellä kisujen kesää viettää!
  Ja tuollaisen julisteen tahdon kans! Ihana!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kyllä nyt kisujen kelpaa ulkoilla! Miksi ne eivät voi ulkoilla myös talvella? Kyselee Kissaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä talvellakin voi toki ulkoilla, meillä eivät vaan suostu menemään ulos kylmään. :) Lisäksi yksi kissoistamme on sen rotuinen, ettei tarkene talvella ulkona ilman vaatetusta.

   Poista
 3. Kyllä tuolla kelpaa kissojen ulkoilla...:)

  VastaaPoista
 4. kyllä pihapuuhat on kivoja, varsinkin kun ne valmistuu :D ❤

  VastaaPoista