15.2.2015

Tietokonekaappi

Jo pidemmän aikaa olin toivonut, että saisin tietokoneen piiloon. Vaikka olin yrittänyt tuunailla tietokonetta hiukan siedettävämmäksi, niin eihän noista masiinoista saa kauniita sitten millään. Lisäksi näyttö ja näppäimistö tuntuvat oikein imaisevan kissankarvat ja pölypallot puoleensa.

Sitten keksin sen! Vanha keittiökaappi, joka sijaitsi pojan huoneessa isänsä luona. Ostimme kaapin yhdessä jo 15-vuotta sitten tyttärelle lelukaapiksi ja myöhemmin se siirtyi pojan huoneeseen. Nyt kun poika on jo 13-vuotias varhaisteini, ei kaappi sovi enää huoneen sisustukseen.
Kuvittelin mielessäni kuinka kaappi sopisi entisen tietokonepöytäni tilalle ja kätkisi näppärästi koneen sisäänsä. Sen enempää mittailetta sitten kannoimme kaapin minun luokseni ja sehän sopi täydellisesti juuri siihen kohtaan, mihin olin sen kuvitellutkin! Ja yläkaappi oli kuin tehty näytön kätkemispaikaksi! Johtohelvettikin piiloutuu ihanasti kaapin uumeniin.
Onhan siitä vähän vaivaa aina nostaa näyttö ja näppäimistö esiin, mutta se on hyvin pieni vaiva siitä, että nurkkaus näyttää nyt ihanan rauhalliselta.


Esiin vedettävä leivontalevy toimii näppäimistön ja hiiren paikkana.

Sinne se näyttö mahtuu yläkaappiin juuri ja juuri.Ja lopuksi vielä kuva muistutukseksi siitä, millainen nurkka aiemmin olikaan.

28 kommenttia:

 1. Minullakin oli tietokone kaapissa silloin joskus muinoin, kun se vielä oli valtava, ruma, harmaa möhkäle. Ja sitten ne kaapin ovet olivat kuitenkin aina levällään ja se kaikki kaameus kaapista huolimatta oli oikein hyvin esillä.

  Toivottavasti jaksat aina käytön jälkeen jemmata koneen ovien taakse. Kaappisi on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi kaappiin piilotus on toiminut. Tosin olen niin vähän koneella, että juuri siksi se varmaan toimiikin.

   Poista
 2. Ihana kaappi! Edesmenneen äitini miehen luona on äidin vanha kaappi samaa mallia, minun lapsuudestani, saisin sen varmaan, vaan kun ei meille mahdu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ehkä teilläkin jonain päivänä löytyisi sopiva kolonen kaapille. :)

   Poista
 3. Tuo kaappi on tosi ihana, aina haaveillut tuollaisesta. Kone piiloutuu hyvinkin kaappiin. Meillä luovuttiin pöytäkoneesta ja hankin itselleni läppärin, joka piiloutuu ihan mukavasti mihin vaan. Onhan noita muita vempaimia, kuten tulostin, joka sitten nököttää pöydällä edelleen, sen vois piilottaa johonkin kaappiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Läppäri on tosiaan paljon kätevämpi piilottaa mihin vaan, mutta sitten juuri tuo tulostin ei piiloudukkaan ihan niin näppärästi.

   Poista
 4. Mahtava tuo kaappi..ja hyvä idea ottaa "toimistokaapiksi"..nuo emännän kaapit on hienoja..jos sellaisen itsekin joskus onnistuisi löytämään..niin ja upea väri!
  Muksaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea, sopii hyvin kaappi tuohon tarkoitukseen! Ja aivan ihana tuo kaappi muutenkin on :)

  VastaaPoista
 6. No onpas hauskasti keksitty! Meillä on tuollainen ihan samanlainen kaappi, nuo vanhat keittiönkaapit ovat ihania. Meillä siinä säilytetään ihan vaan tavallisesti astioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne vaan on ihania kaappeja. Ja niin monikäyttöisiä.

   Poista
 7. Hyvä idis! Ja ihana ja ihanan värinen kaappi 😃Mää en tiedä mikä meidän vastaavanlaisen kaapin kohtalo tulee olemaan nyt, kun meille ei tulekaan ruokasalia. Itku tulee, jos sitä ei saada sopimaan mihinkään 😭

  VastaaPoista
 8. Kaappihan on kuin tehty tuohon koloseen!
  Mun pitäis myös saada tehtyä oma tietokonenurkkaus kun nyt läppäri on aina rumentamassa keittiönpöytää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan!
   Sun tietokonenurkkaus alkaa jo oleen hyvällä mallilla. :)

   Poista
 9. Ihan tosi nätti kaappi ja aikasen iso muutos nurkkaukseen.

  VastaaPoista
 10. Ai miten ihana! Ei ole kyllä iso vaiva siitä, että saa nuo johdot ja kaiken piiloon. Tulostinkin mahtuu kaappiin, huippua :) Se on kyllä semmonen ruma möhkäle pitää esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja tosiaan, tulostinkin mahtuu kivasti. Minulla kyllä on uudempi tulostin, joka ei mahtunut, joten otin vanhemman ja pienemmän takaisin käyttöön. Mitäpä sitä ei tekisi kauneuden takia. :)

   Poista
 11. Voihan emännänkaappi! Tuollaista kaappia ollaan etsimässä meidän seuraavaan asuntoon. Todella hienosti sopii tietokonepöydäksi! Vaikka mielestäni vanha tietokonenurkkauksesikin oli nätti. :)

  VastaaPoista
 12. aivan ihana kaappi!! Nuo kaikki tietokoneet ja muut on kyllä aina niin ankean näköisiä, olet keksinyt kauniin tavan kätkeä ne!hihhh minulle aina naureskellaan kun koitan kaikilla teipeillä ja muilla koristella nuita armottoman synkeitä vempeleitä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo, minullakin on pakollinen tarve yrittää tuunailla esineitä kivemman näköisiksi. Ja kun ei niistä saa sitten millään kivan näköisiä, niin pakkohan ne on johonkin piilottaa. :)

   Poista
 13. Hyvät hyssykät, oon jotenki tosi myötäilahtunut tosta kaapista! Iteki inhoon johtoja ja masiinoita. Sit viel se punanen muovitus sisäpinnoille, nam! Ihana blogi tämä! <3

  VastaaPoista