7.12.2014

Joulu lähenee...

...Ja kiire kovenee.
Minulla kiire taitaa lähinnä helpottaa, sillä sain joululahjat eilen muutamaa lukuunottamatta valmiiksi. Lahja-askartelu on jäänyt viikonloppuihin ja melkein jo panikoin kun huomasin kuinka vähän viikonloppuja on ennen joulua jäljellä. Onneksi ei olekaan syytä panikointiin ja onneksi aloitin lahjojen valmistelun jo hyvissä ajoin. Arkisin olen ehtinyt vain hoitamaan perus kotihommat, sillä olen päivätyön lisäksi ollut tuttavan liikkeessä auttelemassa muutamana iltana viikossa. Bloggaaminen on jäänyt ihan hunningolle ja en muka ole ehtinyt edes muiden blogeihin kommentoimaan. Lueskellut olen kyllä kaikkien kuulumisia aina aamukahvin äärellä. Lisäksi ainainen pimeys tuo haastetta kuvien ottamiseen, jonka takia blogi on saanut hetken hengähtää. Mutta nyt joulufiiliksiin!

Ninni-sisko Papatiti (klik) blogista nakkasi minulle jouluisen haasteen: Seitsemän jouluista salaisuuttani

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
No en usko ja lasten ollessa pieniä joulupukki kävi öisin tuomassa lahjat. Pukki kuitenkin kuuluu mielestäni pienten lasten jouluihin.

2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoititko joulupukille?

Muistan kyllä lapsena kirjoittaneeni ja tytär ja poika ovat olleet kovia laatimaan lahjalistoja tonttujen noudettaviksi.

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?

Varmasti selviän ilmankin, mutta kyllä kinkku kuuluu meidän perheen joulupöytään!

4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?

En muista saaneeni noloa lahjaa, eikä lahjojen jakoonkaan liity mitään erityistä, jota muistelisin kauhulla tai kaihoten.
Meidän perheessä lahjojen jaon suorittaa yleensä nuorin (lukutaitoinen) ja lahjat availlaan yksi kerrallaan, vuorotellen, niin että kaikki näkevät mitä muut saavat lahjaksi. Vietämme siis joulun vanhempieni luona, jonne sisarukset perheineen kerääntyvät.
5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?

Kyllä niitäkin lahjoja on vuosien mittaan tullut ja olen kyllä aika pian laittanut kiertoon, etteivät jää kaapin perälle pölyä keräämään. Jotain tuikkukuppeja muistan ainakin joskus saaneeni, jotka eivät olleet minun maun mukaisia. Onneksi läheiset kyllä tuntevat makuni erittäin hyvin ja saan todella harvoin lahjoja, jotka eivät minua miellytä.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?

Meillä ei ole koskaan ollut joulukuusta, paitsi ihan pikkuisia pöydällä purkissa. Niiden koristeluun riittävät pienen pienet kärpässienet. Vanhempieni luona on kyllä kuusi, jonka koristelemme aattona. Osa koristeista on äitini tekemiä ja taitaapa muutama olla myös minun askartelemia.

7. Ostatko kotiisi joulukukkia, hyasintti, joulutähti vai joku muu?
Mikä on joulukukkasi?

Kyllä hyasintin tuoksu tuo joulun ja tänä vuonna hommasin ensimmäistä kertaa amarylliksen, josta taitaa tulla minun joulukukkani. Tykkään siitä ihan hirmuisesti!


En osannut päättää, kenelle seitsemälle jaan tämän haasteen eteenpäin, joten valitsin sivupalkistani seitsemän ensimmäistä blogia, jotka siinä näkyivät tätä kirjoittaessani. Joten haastan seuraavat blogit:

9 kommenttia:

 1. Oih, teillä on jo niin jouluista ja nättiä, ihania kuvia!!!
  Kyllä munkin on pakko mennä jo ostamaan joulukukat meidän kotiin. :)

  VastaaPoista
 2. ♥Kiitos, ihanainen, hauskasta haasteesta! (olen vaan kehnoho niihin vastaamaan..) Teillä on vallan hurmaava koti kukkineen kaikkineen! Oikein ihanaa joulun odotusta sinne♥

  VastaaPoista
 3. Mitä, et usko Joulupukkiin?!? Voi hyvä tavaton... No mutta, kiitos haasteesta, tartun siihen ensi viikolla. P.s. Meiltä päin ei löydy MISTÄÄN bambia mun jouluasetelmaan. Grrrr.

  VastaaPoista
 4. noista tähdistä tuli hienot! :)
  mulla sekä lahjat että kodin laittaminen jouluisaksi on vielä kesken :D vielä kait kerkiää :)

  VastaaPoista
 5. Ninni: Joulukukat kyllä tuovat hurjasti joulutunnelmaa kotiin.

  Riitta Sinikka: Kiitos!!! Ja oikein mukavaa joulunalusaikaa myös sinne!

  Eija: :D
  Löytyisköhän bambi Prismasta tai Citymarketista, jos teillä päin olisi sellaiset... Niissä tiedän olevan tuollaisia bambeja, kuin minulla.

  Nea: Kyllähän tässä vielä hyvin ehtii. :D

  VastaaPoista
 6. No niin, nyt pääsen paneutumaan haasteeseen. Kiitos, hauska haaste!

  VastaaPoista
 7. Voi apua kuinka kauniita tavaroita teiltä löytyykään! Tuo värikylläisyys on upeaa! ♥

  VastaaPoista
 8. Mukavaa kun olet tehnyt tän. :)
  Minä laadin kysymykset.

  VastaaPoista
 9. Susanna: Vastauksesi olikin hauskaa luettavaa. :)

  Marika: Voi kiitos!

  Minttu: Kivat kysymykset olitkin laatinut. :)

  VastaaPoista