3.3.2011

"Ison pojan huone"

Ensimmäisessä blogitekstissäni mainitsinkin sukulaisen lapsen huoneen muutoksesta ja tässä tulee viimein juttua projektista.

Muutama vuosi sitten pojan lempiväri oli vaaleanpunainen ja toteutimme toivetta maalaamalla seinään värikkäitä palloja (joukossa siis vaaleanpunaisiakin), sillä pojan huoneessa liika vaaleanpunaisuus ei välttämättä olisi ollut kovin kauaskantoinen ratkaisu. Eikä ollutkaan, sillä nyt kaikki muut värit ovat kivoja, paitsi vaaleanpunainen ja huoneesta haluttiin muutenkin isomman pojan huone. Pojan toiveena oli myös Spiderman-verhot.

Spiderman-verhoja ei sitten ollutkaan kovin helppo löytää, mutta löysimme pussilakanasettejä, josta ne voisi toteuttaa. Pussilakanasetin kuva oli kuitenkin niin näyttävä, että ehdotin että siitä tehtäisiinkin verhojen sijasta taulu, sillä verhoina tunnelma olisi voinut olla liian levoton. Samalla suunnitelmat vain vaaleanpunaisien pallojen piiloon maalaamisesta muuttuivat ja päädyimme maalaamaan koko seinän harmaaksi, mikä värinä varmasti kestää pitkälle teini-ikään saakka. Verhot toteutimme äitini ompelutaitojen avulla yksivärisestä lakanasta, joka löytyi viidellä eurolla ale-hyllystä.


 Huone ennen muutosta. Pallot on piirretty lautasen avulla ja maalattu vapaalla kädellä.


                                Ja muutoksen jälkeen.


    Spiderman-taulu, jonka tein pussilakanasta pingottamalla sen kiilapuihin. Tämä on edullinen tapa saada näyttävää "taidetta" huoneisiin.

Huoneen muutos oli nopea toteuttaa ja budjettikaan ei ollut kovin suuri. Maalaaminen ja taulun tekeminen tapahtui yhdessä päivässä, vaikka seinä jouduttiinkin maalaamaan kolmeen kertaan, jotta kaikki pallot jäisivät piiloon.
Projekti oli hirmuisen mukava ja toivon että huoneesta on pitkään iloa omistajalleen. Tai jos muutaman vuoden päästä kyllästyttää, olen valmiina uusiin suunnitelmiin.

                                            -Jaana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti